RAMOS-PINTO | 2015 late bottled vintage

199,00 kr.

Ikke på lager

RAMOS-PINTO | 2015 late bottled vintage

Varenummer 06602111535 Kategorier , , ,

I vækståret 2014-2015 faldt der betydeligt mindre regn end i de foregående år. En kold og tør vinter blev efterfulgt af et usædvanligt varmt forår, præget af høj varme i maj og juni, som speedede det hele op i vinmarkerne. Heldigvis var der gode vandreserver i jorden fra året før, og de kolde nætter sommeren igennem sikrede en stabil og langsom modning. Derfor fik man druer, som havde en god aromatisk koncentration og en fin balance mellem sukker og syre.

Late Bottled Vintage 2015 er lavet af Touriga Nacional (62%), Touriga Francesa (28%), Tinta Barroca (3%) og Sousão (2%) samt diverse druesorter fra ældre vinstokke på Quinta de Ervamoira og Quinta do Bom Retiro. Efter endt gæring og tilsætning af brændevinen er vinene modnet i Ramos Pintos kælder i Vila Nova de Gaia, primært på træfade af 15.000 l. Det endelige blend er sammenstukket i maj 2019, og LBVen er aftappet i oktober samme år. Vinen er hverken varme-/kuldebehandlet eller filtreret dette for at bevare den sarte frugt.

I LBV 2015 finder man en særlig intens, mørk, dyb farve, dog stadig med et blåligt skær i sin ungdom. Duften er meget aromatisk med nuancer af jordbær, hindbær og kirsebær samt charmerende toner af lavendel og krydderurter til sidst. Smagen er både meget frugtrig, kødfuld og struktureret med masser af nerve og sprødhed. Man finder både nuancer af røde bær, men også mørkere og mere krydrede toner af sorte bær (bl.a. brombær), chokolade og tobak. Den slutter med god harmoni og let røgede nuancer af cedertræ. Vinen passer til vildt eller lam, og er perfekt til ostesoufflé, fåreost, blåskimmeloste og desserter med chokolade.

Vægt 1,5 kg
Alkohol

Anbefales til

, , , ,

Druesammensætning

5% Diverse, 2% Sousão, 28% Touriga Franca / Francesa, 62% Touriga Nacional, 3% Tinta Barroca

Producent

Land

Indhold

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “RAMOS-PINTO | 2015 late bottled vintage”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *